Wraithové

26.03.2010 12:52

 

Wraithové se vyvinuli z parazitního Eratuského brouka, který se živil podobným způsobem jako klíště. Ten postupně do svého genetického kódu přidával části Alteranské DNA a některé jejich schopnosti, například telepatii, až se vyvinul v humanoidně vypadající formu života.

Wraithové žijí v rojích, v jejichž čele je královna. Svoji životní sílu vysávají z lidí. Mnoho světů si zotročili „sklizněmi“ v pravidelných cyklech. Během doby, kdy se přesouvají ve svých lodích do dalších světů ke sklizni je celá posádka v hibernaci kromě hlídače a několika strážců. Mají také velkou schopnost regenerace, dokonce takovou, že neumírají stářím jako lidé.

Wraithové porazili Antiky jen díky převaze. Antikové si mysleli, že jejich válečné lodě jsou nezničitelné, a tak posílali lodě třídy Aurora stále hlouběji do Wraithského teritoria. Tam Wraithové zajali tři lodě, z nichž jedna byla napájená ZPM (Zero Point Module; česky: modul nulového bodu) s jehož energií byli Wraithové schopni vytvořit velkou armádu.

Antikové již neochraňovali mnoho světů, někde zanechali zařízení chránící planety, ale museli se sami bránit. Přestože byli vyspělejší, Wraithové je porazili počtem. Antikům zůstala jen Atlantis, jejíž vyspělá obrana ji chránila před útoky, avšak nemohla Antikům pomoci zvrátit vývoj války, a proto Antikové rozhodli o jejím potopení. Sami pak odešli na Zemi, kde se povznesli, či odešli do různých koutů Mléčné dráhy.

Wraithové nabrali zásoby a přešli do stavu hibernace. Při příchodu expedice Atlantis se probudili. Wraithů bylo příliš mnoho a sklízeli jen omezené množství světů, kvůli čemuž se nakonec začali zabíjet navzájem.

Wraithové se na okamžik spojili s lidmi a cestovateli proti Asuranům, kteří disponovali veškerou Antickou technologií. Jejich planeta byla nakonec zničena a oni poraženi, avšak aliance vítězů se záhy rozpadla.

Wraith Michael se pomocí huffského retroviru neúspěšně pokusil vyhubit Wraithy i lidi a stvořit vlastní novou vládnoucí rasu (napůl člověk a napůl wraith).